maandag 30 december 2013

Erwtensoep met croutons en snoepjes van kikkererwtenmeel

Erwtensoep met Croutons


Benodigdheden :

4 uien
6 prei
1 kg diepvrieserwten
Klontje boter
Bouillonblokje of verse groentebouillon

Bereiding :

Uien en prei snijden.
Ui aanstoven en nadien prei toevoegen
Erwten toevoegen.
Aanlengen met verse bouillon of water met blokjes.
kruiden met peper.
20 min laten koken op matig vuur

Croutons :

Bruin brood in blokjes snijden.
Aanbakken in vetstof en kruiden met groenten/zoutpoeder

Dank je wel Sverre, Janne, Rune, Senne en  Milan goed gewerkt !











Snoepjes van kikkererwtenmeel

‘Besan ke laddu’

Als ik je vertel dat deze Indiase snoepjes gemaakt zijn van kikkererwtenmeel, weet ik bijna zeker dat je even met je wenkbrauwen gaat fronsen.
Vergeet de ingrediƫnten en proef ze gewoon. Ze zijn heerlijk, glutenvrij en rijk aan eiwit.

 Goed voor 10 kleine balletjes :

75 g boter, plus voor invetten
125 g kikkererwtenmeel ( besan) verkrijgbaar in biowinkel
¼ theelepel kardemonpoeder, of zaadjes fijn malen in vijzel
100 g bloemsuiker

Bereiding :

Vet bakplaat in en zet hem apart.

Smelt boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg kikkererwtenmeel toe en bak het al roerend 10 minuten op matig vuur. Het meel moet iets donkerder worden en de rauwe en scherpe geur moet veranderen in een aangename nootachtige. Neem hier de tijd voor anders zullen de laddus een wat rauwe smaak krijgen. De textuur van het deeg verandert van klonterig naar glad en stijf.

Doe het deeg in een kom en roer het kardemonpoeder erdoor. Voeg de poedersuiker toe. Het deeg zal los en korrelig worden.

Knijp een kleine hoeveelheid van het deeg goed samen en vorm er een balletje mee.

Presenteer ze op een mooi bordje en smakelijk!


Kaat, Nien & Mythra, goed gedaan meisjes!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten