donderdag 5 december 2013

De tweede graad kookt vegetarisch!


Pittenpaté & Pompoenballetjes

Enkele kinderen uit de tweede graad kookten op dinsdag 3 december voor de hele school! Hieronder vind je de recepten!  Het was héérlijk! Maar pas op! Eet niet te veel! Anders klaagt je buikje achteraf!

Smakelijk!
 


Pittenpaté

Benodigdheden voor 3 confituurpotten :

150 gr gemalen zonnebloempitten
2  wortels
1 ui
2 teentjes look
350 gr Tofu (bio winkel, 7 arrows)
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Bloem
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels gehakte peterselie of kiemen of 1 eetl gedroogde kruiden
Peper van de molen + beetje cayennepeper




 
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Confituurpotten in kokend water dompelen en op keukenhanddoek zetten.
Ui fijn snipperen en lichtjes aanbakken in een pan met beetje olijfolie.
Zonnebloempitten hakken in blender.
Wortels en tofu raspen.
Peterselie fijn hakken.
Alles in grote mengkom doen. Voeg sojasaus, citroensap en olie toe. Afkruiden met pepers. Geen extra zout toevoegen, sojasaus is zout genoeg.

Potten of patévorm invetten en vulling erin doen.
Voor de potten onafgedekt 30-40 ‘ op 180°C afbakken.
Als ze uit de oven komen, ze op keukenhanddoek zetten en onmiddellijk schroefdeksel erop doen. Op hun kop zetten en laten afkoelen.

Voor patévorm ( 1,5l) afbakken onder aluminiumfolie 30’ nadien folie verwijderen en nog 20-30’ afbakken, dit alles op 180°C.

Kan enkele weken bewaren in de frigo.

 
Merci Rhune,Thijsen, Thijs & Tamirat. Jullie hebben dat super gedaan!

 
Pompoenballetjes

Benodigdheden :
Kleine pompoen
50gr pompoenpitten of walnoten
50 gr bloem
Peterselie
Sap van halve citroen
4 eetl olijfolie
100 gr fettakaas ( blok)
1 theelepel kaneel
Snuif muskaatnoot
Peper en zout



Bereiding :
Pompoen raspen
Peterselie fijn hakken
Sap van halve citroen, olijfolie en kruiden en de bloem erbij mengen
Fetta kaas verkruimelen, pompoenpitten erbij doen.
Afkruiden met peper en zout
Balletjes afbakken in een antiaanbakpan of in de friteuse.
Indien gewenst beetje zout over strooien voor het opdienen.

Drie meisjes voor 1 gerecht ! Super gedaan Anne, Hanneke en Emilie!
 
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten