maandag 10 februari 2014

ontbijten met de eerste graad!

Ontbijt vol vitaminen en vezels!

Vers geperst sinaasappelsap

Zacht gekookt eitje met soldaatjes van donker brood.

Yoghurt met bramencoulis en granola.


Benodigdheden:

Sinaasappels,2 per glas sap.

Scharreleitjes

Boterhammen en boter

Volle yoghurt

Bramen uit de diepvries, kristalsuiker.

Voor de granola :

750 gr niet voorgekookte! Haver
1 cup kokos schaafsel of poeder
1 cup tarwekiemen
1 cup amandelschilfers
1 cup gehakte okkernoot
1 cup gehakte hazelnoot
½ cup zonnebloemolie
1 cup esdoorn siroop
2 eetl water

Alle benodigdheden mengen oven voorverwarmen op 125 C°
Bakken gedurende 1 h a 1 ½ h, regelmatig mengen.

Granola is komen overwaaien uit Amerika, het is gezonder dan de gewone cornflakes. Dit komt omdat het uit noten en haver, tarwekiemen samengesteld is. Noten geven ons goede plantaardige oliƫn en een heleboel mineralen om ons gezond te houden.

Bramen coulis:

200 gr diepvries bramen opkoken met 150 gr kristalsuiker.

Een coulis is een Frans woord voor saus van groenten, fruit, …













Geen opmerkingen:

Een reactie posten