Pittenpaté &
Pompoenballetjes
Enkele kinderen uit de tweede graad kookten op dinsdag 3 december voor de hele school! Hieronder vind je de recepten! Het was héérlijk! Maar pas op! Eet niet te veel! Anders klaagt je buikje achteraf!
Smakelijk!
Pittenpaté
Benodigdheden
voor 3 confituurpotten :
150
gr gemalen zonnebloempitten
2 wortels1 ui
2 teentjes look
350 gr Tofu (bio winkel, 7 arrows)
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Bloem
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels gehakte peterselie of kiemen of 1 eetl gedroogde kruiden
Peper van de molen + beetje cayennepeper
Oven voorverwarmen op
Confituurpotten in kokend water dompelen en op keukenhanddoek zetten.
Ui fijn snipperen en lichtjes aanbakken in een pan met beetje olijfolie.
Zonnebloempitten hakken in blender.
Wortels en tofu raspen.
Peterselie fijn hakken.
Alles in grote mengkom doen. Voeg sojasaus, citroensap en olie toe. Afkruiden met pepers. Geen extra zout toevoegen, sojasaus is zout genoeg.
Potten
of patévorm invetten en vulling erin doen.
Voor
de potten onafgedekt 30-40 ‘ op Als ze uit de oven komen, ze op keukenhanddoek zetten en onmiddellijk schroefdeksel erop doen. Op hun kop zetten en laten afkoelen.
Voor
patévorm ( 1,5l) afbakken onder aluminiumfolie 30’ nadien folie verwijderen en
nog 20-30’
afbakken, dit alles op 180°C .
Kan
enkele weken bewaren in de frigo.
Pompoenballetjes
Benodigdheden
:
Kleine
pompoen 50gr pompoenpitten of walnoten
50 gr bloem
Peterselie
Sap van halve citroen
4 eetl olijfolie
100 gr fettakaas ( blok)
1 theelepel kaneel
Snuif muskaatnoot
Peper en zout
Bereiding
:
Pompoen
raspenPeterselie fijn hakken
Sap van halve citroen, olijfolie en kruiden en de bloem erbij mengen
Fetta kaas verkruimelen, pompoenpitten erbij doen.
Afkruiden met peper en zout
Balletjes afbakken in een antiaanbakpan of in de friteuse.
Indien gewenst beetje zout over strooien voor het opdienen.
Drie
meisjes voor 1 gerecht ! Super gedaan Anne, Hanneke en Emilie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten