donderdag 21 maart 2013

21 maart 2013: Donderdag Veggiedag!

Op deze lentedag kookten Ella, Mees, Tuur, Ib, Naila en Bono voor iedereen tomatensoep met diertjes van speltdeeg.




Er werd zo hard gespoeld, gesneden, gekneed, gehakt, geroerd en gemixt, dat we bijna vergaten om foto's te nemen!









In de soep deden we: uien, wortelen, prei, knolselder, groene selder, venkel en tomatensap. We brachten ze op smaak met verschillende kruiden en bouillon.  Iedereen proefde, en proefde, en proefde .. (sommigen bléven proeven!).








Onze koks maakten deeg, rolden het professioneel uit en staken vervolgens wel meer dan 100 diertjes uit. De deegdiertjes werden gekookt in water (met bouillon) en mochten daarna in de soep.
 


Onze ervaren proefkonijnen lieten duidelijk merken dat de soep en de diertjes in de smaak vielen.



De ene tas was nog niet leeg, of de andere werd weer gevuld, tot de soep helemaal op was.



Kok Bono genoot van zijn zelfgemaakte soep. Hij vond ze héééérlijk!




Ook Gerda liet zich de soep smaken.











RECEPT VOOR DE DIERTJES!

Ingrediënten

600 gr bloem, 1 snufje zout, 4 eieren, water, bouillon.

Bereiding

Strooi de bloem in een kom, druk in het midden een kuiltje en doe hierin het zout, de eieren en het water.
Meng het geheel. Kneed het mengsel daarna met beide handen tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank dun uit. Steek hier met kleine uitsteekvormpjes beestjes uit.
Laat ze daarna in kokende bouillon gaar koken.

(Dit is het basisrecept, maar omdat we het fijn vinden dat iedereen er van kan mee eten, lieten we de eitjes weg, en vervingen we de gewone bloem door glutenvrije speltbloem.)


De eerste donderdag na de paasvakantie koken we opnieuw soep of misschien wel eens iets anders...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten