Afgelopen donderdag was onze eerste Donderdag Veggiedag!!
We openden deze dag samen met een heel mooi veggielied dat de kinderen van de MOS-groep schreven:
’t Is vandaag Veggiedag
en dat is gezonder
’t is gezonder en bijzonder
’t Schommelbootje doet het zonder
soepje hier, groentje daar
’t Schommelbootje is echt klaar !
(zing mee op de tonen van ‘k zag 2 beren..’)
De koks van de dag kregen een schort overhandigd en gingen aan de slag!
Ismaël, Lien, Tjen, Emma, Daan en Hermien sneden, hakten, spoelden en kookten erop los en het resultaat was fantastisch!!!
We maakten :
- soep met wortel, ui, knolselder, pompoentjes en venkel van de Wroeter! De aardappelen uit de schooltuin mochten er ook nog snel bij..
- heerlijke appelmoes met appeltjes van Ann
- vegetarische preparé van worteltjes en kappertjes en
- kikkererwtenpommenade
- heerlijke appelmoes met appeltjes van Ann
- vegetarische preparé van worteltjes en kappertjes en
- kikkererwtenpommenade
Mooi versierd werden de soep en vegetarische smeersels naar de klassen gebracht.
Een half uurtje later was alles op!
Een super geslaagde eerste DonderdagVeggiedag!
Volgende week donderdag 17 januari koken we niet!
Dan mag iedereen weer gewone boterhammen meebrengen.
Vergeet wel je vegetarisch beleg niet!!
Een paar recepten!
Een paar recepten!
Rijkelijke kikkererwtenpommade
Ingrediënten
Kikkererwten (1 bokaal)– 1 ui – shoyu – peterselie –
knoflookpoeder – kruidenzout - zonnebloemolie
Bereiding
De fijngesnipperde ui aanfruiten in zonnebloemolie en overgieten met
shoyu (soyasaus). Kikkererwten, uien, peterselie, knoflook en kruidenzout samen mixen in
een maatbeker.
Appelmoes
Ingrediënten
Appels – zeezout – appeldiksap
Bereiding
Snij de geschilde appels in schijfjes.
Gaar de appelschijfjes in een bodempje water en voeg een
snuifje zout toe.
Wij gebruikten zure appels en hebben de appelmoes gezoet met appeldiksap.
Wortelpréparé
Uit: Goed eten van Dorien Knockaert
Voor een bescheiden potje vol.
Voor een bescheiden potje vol.
Ingrediënten
2 wortels, geschild- 1/2 rode paprika- 5 groene olijven, ontpit- 1 tl kappers- 1/2 augurk-
2 wortels, geschild- 1/2 rode paprika- 5 groene olijven, ontpit- 1 tl kappers- 1/2 augurk-
1 el
mayonaise of veganaise- 1/2
el mosterd- enkele
selderijblaadjes- zout,
cayennepeper
Bereiding
Snijd de wortels en de paprika in even grote stukken en
kook ze samen gaar in een bodempje water. Laat ze afkoelen.
Pureer ze samen met de andere ingrediënten in een blender of hakmachine.
Laat het mengsel uitlekken, want het is nog te drassig. Je kunt een schone theedoek in een zeef draperen en het mengsel daarin scheppen. Schep de puree weer in een kommetje en breng op smaak.
Pureer ze samen met de andere ingrediënten in een blender of hakmachine.
Laat het mengsel uitlekken, want het is nog te drassig. Je kunt een schone theedoek in een zeef draperen en het mengsel daarin scheppen. Schep de puree weer in een kommetje en breng op smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten